Podere San Lorenzo | Montalcino Siena | Toscana

Brunello di Montalcino

Het landgoed San Lorenzo ligt aan de zuidwest kant van de gemeente Montalcino, op 500 meter hoogte op de top van de heuvels die zachtjes aflopen naar de rivier Ombrone. Het land strekt zich uit over de flanken van de heuvels: het bos met een noordelijke blootstelling – in de richting van de Arbia vallei-, de wijngaarden zijn blootgesteld in zuidwestelijke richting.

San Lorenzo heeft vier belangrijkste wijngaarden. Ze zijn gelegen op de zuidelijke hellingen, met een blootstelling op het zuiden of het westen, afhankelijk van de natuurlijke omgeving van de streek. De wijngaarden beslaan een totaal van 4,7 hectare en zijn allemaal beplant met Sangiovese wijnstokken. De leeftijd van de plant varieert van 40 tot 10 jaar. De dichtheid van de wijnstokken per hectare is afhankelijk van de leeftijd van de wijngaard en varieert van 3000 (de ouderen) tot 4500 planten (de meest recente).

In 2012 heeft San Lorenzo de biologische landbouw geïntroduceerd.

De bodem is rotsachtig en bevat mergel en heeft de neiging droog en arm te zijn. Het speciale micro-klimaat en de concentratie van de regenval in de lente en de late herfst, hebben invloed op de groei van de Sangiovese en geven de druiven een unieke smaak. 

San Lorenzo

Vandaag de dag staat de naam San Lorenzo voor drie mannen, drie generaties die behoren tot dezelfde familie. Het symboliseert Bramante’s (grootvader) moed, zijn droom van het bezitten van zijn eigen land, het harde werk dat dit vereist, en de ervaring die hij met zich brengt.

San Lorenzo staat ook voor Paolo, zijn zwijgen maar ook zijn lachende ogen die symbool staan voor de enorme inspanningen die nodig was om dit alles te bereiken.

Ook staat San Lorenzo voor Luciano, degene die opnieuw in dit stuk land geloofde, de schittering in zijn ogen en de onverwachte frisheid die hij toegevoegd heeft om de traditie te verrijken.

San Lorenzo werd geboren, groeide en bestaat dankzij deze drie mannen. Bij dit wijnhuis gaan experimenten hand in hand met traditie.

Bezoek de producent

Geplaatst op 11 februari 2014
Terug naar overzicht