Tenuta San Rocco | Todi | Umbria

In het hart van Umbrië en met een panoramisch uitzicht op het plaatsje Todi is Tenuta San Rocco gevestigd. Dit eeuwen oude landgoed (16e eeuw) met een boerderij, wijngaard en agriturismo heeft een totale omvang van 57 hectare, waarvan 12 hectare wijngaard met een totale productie van ongeveer 80.000 flessen per jaar.

In 1934 werd het landgoed aangekocht door professor Nello Morghetti Todi waarvan de erfgename de huidige eigenaren zijn. Vandaag de dag nog steeds vasthoudend aan de principes van de eeuwenoude roeping van San Rocco met betrekking tot de productie van wijn en verfijnde gastvrijheid. Het wijnbedrijf staat onder leiding van Giovanni Perni (aangetrouwd).

Giovanni Perni

Het doel van het familiebedrijf is de productie van de allerhoogst haalbare kwaliteit, zowel in wijn als gastronomie. Er heerst één enkele basis als het gaat om de productie en dat is absolute kwaliteit met een speciale focus op het cultiveren van de druiven en het proces van wijn maken.

De oogst is ten alle tijden handmatig om zo te waarborgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt. Voor het wijn maken is door het familiebedrijf ook alles in werking gezet om de kwaliteit van hun producten te garanderen. Zo worden er moderne vinificatie technieken gebruikt en is de expertise  en passie van Dr.ssa Graziana Grassini (Oenoloog van onder meer het wereldberoemde Tenuta San Guido, Sassicaia) ingehuurd om te verzekeren dat er daadwerkelijk prestigieuze wijnen worden gemaakt.

Bij de wijnen van Tenuta San Rocco staan de fruitige aroma’s centraal en kunt u rekenen op gebalanceerde en ronde wijnen. De aangeplante druiven zijn Sangiovese, Merlot, Petit Verdot, Grechetto di Todi, Viognier en witte Muscat.

Bezoek de producent

Geplaatst op 14 september 2015
Terug naar overzicht