Michele Biancardi | Cerignola | Puglia

Puglia ligt in het hart van de “Mediterranean”, gestreeld door de zon en de zeebries, het heerlijke klimaat en de afwisselende landschappen vormen al eeuwenlang de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van uitstekende wijngebieden.

Puglia produceert enorm veel wijn. De totale wijnproductie is goed voor ongeveer 17% van het nationale totaal. Puglia concurreert ook met Sicilia om de eerste plaats als het gaat om druiven producent. Voor een lange tijd werd een groot deel van de wijn die in Puglia gemaakt werd naar het Noorden (Turijn) verscheept. Daar werd het gebruikt om Vermouth te maken. Ook werd de wijn veelal naar Frankrijk verscheept waar het werd gebruikt om meer structuur te geven aan Franse wijnen als de plaatselijke oogst slecht of onvoldoende was.

In de afgelopen jaren hebben de wijnboeren uit Puglia hun standpunten gewijzigd en is de nadruk komen te liggen op het nastreven van kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is Michele Biancardi.

In de stad Cerignola (gemeente Foggia) is de familie Biancardi gevestigd. Al sinds het begin van de 18de eeuw is de familie actief in de landbouw. Sinds kort is het familiebedrijf in handen van de jonge Michele Biancardi, die grootse plannen heeft met het familiebedrijf. “Non è grande la mia cantina, ma c`è spazio a sufficienza per un sogno, produrre un grande vino” (Mijn kelder is niet groot maar groot genoeg voor mijn droom, grote wijnen maken)

Michele heeft gekozen om te werken met autochtone druivensoorten zoals de Nero di Troia en de Fiano. Alle wijnen van dit wijnhuis worden geproduceerd met respect voor het milieu, ook komt de gehele energievoorziening voort uit zonne-energie. Sinds enkele jaren zijn alle wijnen van Michele Biancardi biologisch gecertificeerd.

Bezoek de producent

Italiaanse wijn

Mille Ceppi | Michele Biancardi

Soort Rood Omschrijving Mille Ceppi Appellatie Nero di Troia IGT Puglia Jaargang 2015 Flesprijs  19,00 Details
Italiaanse wijn

Primitivo Ponteviro| Michele Biancardi

Soort Rood Omschrijving Ponteviro primitivo Appellatie Primitivo IGT Puglia Jaargang 2015 Flesprijs  13,00 Details
Italiaanse wijn

Rosé | Michele Biancardi

Soort Rosé Omschrijving Rosé Appellatie Rosato IGT Puglia Jaargang Op aanvraag Flesprijs Details
Geplaatst op 3 februari 2015
Terug naar overzicht