Giovanni Ederle | Verona | Veneto

Valpolicella

Het Valpolicella gebied ligt iets ten noorden van Verona. Over het algemeen is het klimaat mild, met de Lessini bergen aan de noord oostelijke zijde die bescherming bieden tegen de koude noordelijke winden, en het Gardameer in het oosten zorgen ervoor dat de temperaturen zelden extreem zijn. De jaarlijkse regenval is ideaal voor de wijnbouw.

De bodemsamenstelling varieert van kalksteen tot basalt. De verschillen in bodemsamenstelling en microklimaten hebben invloed op het karakter van de wijnen. Dit samen met een uniek erfgoed van inheemse druiven en eeuwenoude vinificatie technieken is de diversiteit aan wijnen die hier worden geproduceerd zeer rijk.

In dit gebied, op een prachtige locatie met een panoramisch uitzicht over Verona, is het familiebedrijf San Mattia Agricola Ederle gevestigd. Eigenaar van dit wijnhuis, en tevens agriturismo, is Giovanni Ederle (1987).

In totaal is er 4 hectare wijngaard (waarvan een groot deel is aangeplant in 2004). Van de totale wijngaard ligt er 1,2 hectare binnen het Valpolicella DOC. Dit maakt het mogelijk om de Amarone della Valpolicella te produceren. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn de typische inheemse druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Croatina. Op de overige grond zijn de witte druiven Chardonnay en Garganega aangeplant ten behoeve van de hoogwaardige Donna Francesca (wat genoemd is naar de moeder van Giovanni Ederle).

Giovanni Ederle is jong en ambitieus en erg begaan met zijn land. Sinds aanvang zou hij feitelijk al in aanmerking komen voor een biologische certificering, sinds kort heeft hij echter de “bureaucratische” stap gezet om dit officieel te maken.

Bezoek de producent

Geplaatst op 3 februari 2015
Terug naar overzicht