Corte Canella | Cellore di Illasi | Veneto

Valpolicella

Het verhaal van Corte Canella is begonnen als een concrete realisatie van een droom. Een droom die gepaard ging met een fikse investering en risico. De oprichter Francesco Venturini werkte vroeger als elektricien en was altijd al op zoek naar meer voldoening en zingeving. In de loop der tijd werd voor Francesco duidelijk dat hij niets liever zou willen dan werken op het “land”.

 

vigna17

Na jarenlange studie en werken met druiven is Francesco Venturini Corte Canella gestart. Wat een “moed en lef” werd hem destijds gezegd, om een wijnhuis te starten in een markt die zich in een crisis begeeft en waarbij zijn gezin uit enkel vrouwen bestaat. Dit heeft hem alles behalve tegen gehouden maar juist gemotiveerd om van niets iets te maken. En op deze wijze is Corte Canella gegroeid. Met een enorme drive, passie, enthousiasme en veel kleine dagelijkse beslissingen is dit familiebedrijf in zeer korte tijd al heel succesvol in hun nieuwe avontuur in de wijn sector.

 

De wijngaarden van Corte Canella liggen vlakbij het wijnhuis op heuvelachtige grond aan de voet van Mount Garzon op losse en alluviale grond. De oudere wijngaarden (50-60 jaar) worden gecultiveerd middels de Veronese Pergola methode terwijl bij de nieuwe wijngaarden (herplant in 2000) de Guyot methode wordt gehanteerd. In totaal heeft Corte Canella iets meer dan 5,5 hectare, waarvan de helft in de Valpolicella D.O.C. en de andere helft in Soave D.O.C..

 

vino31

vino41

De oogst wordt met de hand gedaan om zo nauwkeurig mogelijk de beste druiven te kiezen en zorgvuldig te evalueren welke wijngaard het zal toelaten om een zeer specifiek product te verkrijgen in relatie tot de locatie, microklimaat en andere wijnbouw factoren. Een wijn met goed gedefinieerde eigenschappen, die overeenkomt met de verwachtingen, kan volgens Corte Canella alleen worden bereikt door zorgvuldig te kijken naar de wijngaarden gedurende het hele jaar.

 

“As long as you are curious, you progress. When you think you know everything you are out dated.”

Peynaud

Bezoek de producent

 

Italiaanse wijn

Amarone della Valpolicella | Corte Canella

Soort Rood Omschrijving Amarone della Valpolicella Appellatie Amarone DOCG Jaargang 2014 Flesprijs  50,00 Details
Italiaanse wijn

Soave ” La Vero” | Corte Canella

Soort Wit Omschrijving Soave "la Vero" Appellatie Soave DOC Jaargang 2017 Flesprijs  13,00 Details
Italiaanse wijn

Valpolicella Superiore | Corte Canella

Soort Rood Omschrijving Valpolicella Superiore Appellatie Valpolicella DOC Jaargang 2014 Flesprijs  24,95 Details
Geplaatst op 1 september 2015
Terug naar overzicht